3 praktické tipy, jak na testování ve firmách

Testování na covid ve firmách je opět povinné. I přesto, že jsou zprávy přehlcené informacemi o tom, kdo, kdy, kde a jak se musí testovat, a jaká jsou pravidla pro testování ve firmách, nezapomínejte na důležitost interní komunikace na zaměstnance. Její součástí by měly být informace o tom, jak konkrétně budou nařízení implementována přímo ve vaší firmě. Přinášíme vám praktické tipy, které vám v nastavení pomohou.

jan zatloukal

TIPY PRO VÁS PŘIPRAVIL
Jan Zatloukal | DEZISERVIS

1. Zvolte si „covid manažera“

Mít jednu osobu, která je zodpovědná za vedení testování ve firmě, je praktické. Vedení firmy ví, kdo nese zodpovědnost za hladký a správný průběh testování a jeho evidence, a zaměstnanci jsou informováni, na koho se ve věci samotestování mají obracet.

Co by měl covid manažer dělat?

– Být v obraze ohledně aktuálních opatřeních Vlády a Ministerstva zdravotnictví ČR.

– Informovat zaměstnance o implementaci opatření ve firmě.

– Nastavit pravidla pro testování (kdy, kde, kdo).

– Vést evidenci testování pro případ kontroly.

– Vést evidenci pro zajištění proplácení testů pojišťovnou.

– Zajistit kontinuální dodávku testů.

-Zajistit likvidaci použitých testů v souladu s metodickými pokyny Ministerstva životního prostředí ČR. 

2. Komunikujte pravidelně směrem k zaměstnancům

I přesto, že jsou zprávy přehlcené informacemi o tom, kdo, kdy, kde a jak se musí testovat, a jaká jsou pravidla pro testování ve firmách, nezapomínejte na důležitost interní komunikace. Zaměstnanci by měli obdržet oficiální informaci a stanovisko právě ze strany firmy. Vhodným komunikačním kanálem je e-mail, porada, nebo nástěnka. Interní informace by měla obsahovat konkrétní pravidla a postupy, které firma bude uplatňovat. Některé firmy si pravidla přizpůsobují a testují například všechny zaměstnance, včetně těch očkovaných, případně testují vícekrát, než je v oficiálním nařízení.

Co je dobré v komunikaci uvést?

–   Který den se testuje.

–   Jak postupovat v případě, kdy zaměstnanec není přítomen v den testování.

–   Kdo se má testovat.

–   Kde testování probíhá a zda je možné i mimo prostory firmy.

–   Na koho se obracet v případě dotazů.

3. Zajistěte si stabilního partnera pro dodávku testů

Abyste měli neustále dostatek testů po ruce, zajistěte si stabilního partnera. Mějte se na pozoru před klamnými reklamními triky, které hlásají testy na skladě, ale ve skutečnosti pak na ně můžete čekat delší dobu. Mějte jistotu, že se na svého dodavatele můžete spolehnout. 

“Dezishop má vždy na svém e-shopu uvedeno, které položky jsou skutečně skladem. Zboží odesíláme každý pracovní den, případně je možné si jej vyzvednout i v naší kamenné prodejně v Ostravě. Našim klientům nabízíme také vytvoření tzv. dezinfekčního řádu zdarma. V podstatě doporučíme hygienická opatření a vhodné prostředky na míru těm, kdo chtějí mít jistotu, že postupují a jednají v souladu s nařízeními,” uvedl Jan Zatloukal z Dezishopu.

logo deziservis

Dezishop
Výstavní 2224/8, 709 00 Ostrava

Jsme členem

patrioti msk logo

© 2023 Dezishop